Η Πέννυ έχει σχεδιάσει εργαστήρια για το φως, με τη μορφή διαδραστικών παιχνιδιών, που απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου & παιδικού σταθμού, δημοτικού, και μεγαλύτερα παιδιά. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην κατηγορία Workshops- Seminars.

Επίσης, η Πέννυ προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας εργαστηρίων που εστιάζουν στις δικές σας ανάγκες και θεματολογία. Ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια για να καλύψουν αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και να ενταχθούν στα project που δουλεύετε στις τάξεις σας, προσφέροντας έτσι στα παιδιά τη δυνατότητα ουσιαστικής κατανόησης μέσω της εμπειρίας! Ενδεικτικά, η Πέννυ δημιούργησε το εργαστήρι “Φωτεινές εικόνες” για ένα σχολείο που το project ήταν οι φωτογραφικές μηχανές.

Με αφορμή την έκδοση του πρώτου της παιδικού βιβλίου “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, η Πέννυ πραγματοποιεί διαδραστικές αφηγήσεις και κύκλο εργαστηρίων που είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο. Πρόκειται για αυτόνομα εργαστήρια που σκοπό έχουν να κάνουν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, εικαστικά, θεατρικά. Πληροφορίες θα βρείτε στο “Παίζουμε με το φως & ένα βιβλίο“.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ:

Το θέμα του “φωτός” προσεγγίζεται σε αυτά τα εργαστήρια με έναν πολυδιάσταστο τρόπο. Εντάσσεται, επομένως σε διάφορες θεματικές ενότητες, ενώ προάγει δεξιότητες του 21ου αιώνα, δεξιότητες ζωής, δεξιότητες του νου, δεξιότητες τεχνολογίας! Ενδεικτικά, αναφέρονται τα παρακάτω:

  • ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ: μαθαίνουμε να “ρίχνουμε φως” στα όνειρα μας, να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, να ανακαλύπτουμε την εσωτερική μας δύναμη.
  • ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: μαθαίνουμε για το φως αλλά και για τη φωτορύπανση, τις συνέπειες της, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της.
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ: θέτουμε το θέμα της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού, με αφορμή τις ανακαλύψεις του ήρωα για τα συναισθήματα του.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ: βρίσκουμε ευκαιρία να γνωρίσουμε όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το φως και να κάνουμε δημιουργικές δράσεις και κατασκευές.

Ηχόχρωμα με φως

pennyslightseminar, δραστηριότητες για παιδιά, νηπιαγωγείο, δημοτικό, εργαστήρια με το φως

Οι δεινόσαυροι μεταναστεύουν στο ουράνιο τόξο

Παίζουμε με το φως & ένα βιβλίο

Workshops on light & lighting for kids. Here are some of the workshops that Penny has designed and already presents in schools: Light & emotions, The light from Ancient Greece to today. For analytical information on the workshops that Penny has designed, please visit the category “Workshops- Seminars” on the main menu.

Penny also designs workshops that aim at covering your custom requirements, based on the project of your class and the needs of your kids! Here are some examples of workshops that Penny has specially designed for specific schools: The dinosaurs migrate to the rainbow! Th magical jungle light! Volcano lava.

Επικοινωνήστε με την Πέννυ. +30 6942432043. Please contact Penny.