Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά & οικογένειες

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το φως στην Αρχαία Ελλάδα” για παιδιά και οικογένειες. Και οι δύο ομάδες ήταν γεμάτες και ευχαριστούμε θερμά για αυτή την ανταπόκριση. Παρακάτω θα δείτε τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Εκδήλωση από τους Kotsanas Museum of Ancient Greek Technology και Penny’s light seminarΜουσείο Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, 106 71, ΑθήναΔιάρκεια: 1 ώρες 30 λεπτάΔημόσια  · Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook📌«Το φως στην Αρχαία Ελλάδα!» | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά & οικογένειες

-Τι γνωρίζετε για το φως & τις τεχνολογίες φωτισμού από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα;

👉Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με το “Penny’s Light Seminar” διοργανώνουν τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό για παιδιά με θέμα το φως, ο οποίος έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της UNESCO και πραγματοποιείται στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός.

🔸Το εκπαιδευτικό εργαστήρι “Το φως στην Αρχαία Ελλάδα” σχεδιάστηκε για να προσφέρει πλούσια ερεθίσματα στα παιδιά προκειμένου να εμπνευστούν για τα ζωγραφικά τους έργα.

🔸Το πρώτο μέρος αφορά διαδραστική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου “Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών” η οποία πραγματοποιείται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου ώστε οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν και να θέσουν σε λειτουργία τις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων.

🔸Η βιωματική εμπειρία συνεχίζεται με διαδραστικό εργαστήρι από τη Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου-Μιχελινάκη όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με το ρόλο του φωτός στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με τη σημασία του φωτός στη ζωή μας. Τα έργα των νικητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Μουσείο.

ℹ️ Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήριο:
– Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες.
– Κόστος συμμετοχής: Παιδιά – 7 ευρώ | Συνοδοί – 5 ευρώ (δυνατότητα συμμετοχής συνοδών στο πρώτο μέρος με διαδραστική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή “Αρχαία Ελλάδα-οι Απαρχές των Τεχνολογιών”)
– Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
– Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 12 άτομα.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.
– Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.
– Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *