Παιδικό βιβλίο & Θεατρικό παιχνίδι

Σε αυτά τα εργαστήρια, το Θεατρικό Παιχνίδι προσεγγίζεται ως εμψυχωτική διαδικασία και αποβλέπει στη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μεταξύ εμψυχωτή και παιδιών. Χτίζοντας σε αυτή τη σχέση, σκοπός της Πέννυς είναι να δημιουργηθεί η βάση για ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, αυτο-έκφραση, κριτική σκέψη, δημιουργική φαντασία των παιδιών. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις ιδέες τους, να πλάσουν τις ιστορίες τους, να εκφραστούν, να μεταμορφωθούν, και όχι να εκτελέσουν έναν συγκεκριμένο ρόλο σε μια παράσταση. Τα παιδιά, δηλαδή, γίνονται συν-δημιουργοί, και όχι ηθοποιοί ή θεατές.

Οι θεματικές είναι κυρίως εμπνευσμένες από παιδικά βιβλία. Οι τεχνικές που ακολουθούνται περιλαμβάνουν δράσεις όπως η εμψυχωτική αφήγηση παιδικών βιβλίων, τα παιχνίδια ρόλων, η αισθητηριακή αγωγή, η χρήση οπτικοακουστικού υλικού, η εικαστική δημιουργία κλπ.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μέσω της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής εμπειρίας, αυτοπεποίθηση, ενσυναίσθηση, φαντασία, αποδοχή.

Προτείνεται το θεατρικό παιχνίδι να λαμβάνει χώρα μία φορά την εβδομάδα. Οι επιλογές είναι:

α) στο σχολείο σας

β) σε συνεργαζόμενο χώρο του Penny’s light seminar

γ) σε άλλους χώρους κατόπιν συννενόησης.

Κόστος κατόπιν συννενόησης.

Για παιδιά από 2-12 χρονών.

Πληροφορίες στο 6942432043.

Σημείωση: η Πέννυ έχει πολυετή εμπειρία με παιδιά μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαδραστικών εργαστηρίων του Penny’s light seminar, ενώ σπουδάζει Παιδαγωγική Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού. Πλήρες βιογραφικό θα βρείτε εδώ.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *