Αποτελέσματα 1ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής – Winners of the 1st Drawing Competition 2021

Ο πρώτος Διαγωνισμός ζωγραφικής “Το φως στη ζωή μου” ολοκληρώθηκε με πάνω από 400 συμμετοχές από 4 χώρες! Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά που ζωγράφισαν, καθώς και τους γονείς, τους δασκάλους και τους υπεύθυνους βιβλιοθηκών που αγκάλιασαν αυτή τη δράση, η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια εοαρτασμού της Διεθνής Ημέρας Φωτός, όπως έχει οριστεί από την UNESCO η 16η Μαίου. Η δράση έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο site: www.lightday.org για το 2021 και αποτέλεσε προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία και το ρόλο που παίζει το φως στη ζωή μας.

Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τη Μυρτώ- τη Δέσποινα- τη Χριστίνα- τη Νάσια, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και που με τις ιδιαίτερες γνώσεις τους συνέβαλαν στο να διαμορφωθούν τα αποτελέσματα. Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, ανακοινώσαμε τον Μάιο 2021 τους νικητές. Συγχαρητήρια στα παιδιά που κέρδισαν τα βραβεία, στα παιδιά που κέρδισαν τις διακρίσεις, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και μας χάρισαν τόσο όμορφες ζωγραφιές!

Οι νικητές έλαβαν Βραβείο Συμμετοχής καθώς και το βιβλίο “Lucian’s first dream. A journey to light” σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, που έχει δημιουργηθεί με ιδιαίτερη αγάπη και γνώση . Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στα Ελληνικά και έχει συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2021. Ιδιωτικές εκδόσεις με διανομή στα βιβλιοπωλεία και από εκδόσεις Πατάκη.

Οι διακριθέντες έλαβαν Έπαινο Συμμετοχής. Όλα τα παιδιά έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής. Η ψηφιακή έκθεση είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: Διαγωνισμός 2021. Εκεί θα βρείτε τα έργα των νικητών, των διακριθέντων, αλλά και όλων των παιδιών Δημοτικού, Νηπίου και Προνηπίου. Σημειώστε ότι τα έργα των νηπίων ήταν τα περισσότερα και για το λόγο αυτό χωρίστηκαν σε δύο μέρη. Η τοποθέτηση των έργων είναι τυχαία.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα παιδιά που μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε τόσο μοναδικά έργα ζωγραφικής και να κατανοήσουμε τι σημαίνει “φως” στη ζωή τους!

Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Cogratulations to the winning drawings that you can find below!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *