Η 16η Μάϊου έχει οριστεί από την UNESCO ως η «Διεθνής Ημέρα Φωτός». Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί επέτειο της πρώτης επιτυχημένης διάταξης λέιζερ το 1960 από τον Theodore Maiman. Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Φωτός έχει ως σκοπό να αναδείξει τη σημασία του φωτός και το ρόλο που παίζει στην επιστήμη, στην τέχνη και τον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στη βιώσιμη ανάπτυξη, και σε τομείς όπως η ιατρική, οι τηλεπικοινωνίες και η ενέργεια.

Φορείς ανά το κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν περί τη 16η Μαΐου κάθε χρόνου, σε δράσεις που αναδεικνύουν το τρόπο που η επιστήμη, η τεχνολογία, η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να βοηθήσουν να επιτευχθούν οι στόχοι της UNESCO: εκπαίδευση, ισότητα, ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό, το “Penny’s Light Seminar” της Δρ. Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, διοργανώνει τον 3ο Διεθνή Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το φως. Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή μας, ειδικά στη σημερινή συγκυρία της ενεργειακής κρίσης.

ΤΙΤΛΟΣ «Φως: νοιάζομαι, φροντίζω»

Η Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, υπό τον τίτλο «Penny’s light seminar» προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Φως: νοιάζομαι, φροντίζω» για το σχολικό έτος 2023-2024. Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές/τριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Βασικός σκοπός είναι, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες αναφορικά με το θέμα της φωτορύπανσης και της σωστής χρήσης του φωτός στη ζωή μας. Επίσης, επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αντιληφθούν οι μαθητές/τριες τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζει η τεχνολογία του φωτός. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της αειφορίας αλλά και με τις προκλήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης. Θέματα που συνδέονται με τους Παγκόσμιους Στόχους 7 & 9 της Βιώσιμης Ανάπτυξης αφού αναπτύσσουν περιβαλλοντική συνείδηση και, ταυτόχρονα, φέρνουν σε επαφή τους/τις μαθητές/τριες με τη βιομηχανία φωτός και την καινοτομία. Τέλος, η δράση αποβλέπει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, όπως έχει οριστεί η 16η Μαΐου από την UNESCO, προκειμένου να ενισχυθεί η ενσυναίσθηση, η κοινωνική αλληλεγγύη, το συναίσθηση ευθύνης, η ευαισθησία, η πρωτοβουλία, η συνεργασία, η αυτομέριμνα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ο Διαγωνισμός έχει αναρτηθεί στο επίσημο site της UNESCO για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός www.lightday.org στη χώρα Greece αλλά και σαν Global event!

Διοργάνωση: Penny’s light seminar.

Δώρο νικητών: “Lucian’s first dream. A journey to light”.