Φωτίζοντας τα όνειρα μας

Ένα διαδραστικό εργαστήρι με σκοπό να “φωτίσουμε τα όνειρα μας”, ακόμα και τα πιο σκοτεινά! Εμπνευσμένοι από το βραβευμένο παιδικό βιβλίο “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” της Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, θα πραγματοποιήσουμε ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στο φως και το σκοτάδι!

Σε αυτό το εργαστήρι, θα παίξουμε με το φως και θα ψάξουμε να βρούμε τι μυστικά κρύβει το σκοτάδι. Έπειτα, θα αφήσουμε τη φαντασία μας να μας ταξιδέψει, όλους μαζί και τον καθένα χωριστά για να οδηγηθούμε στο δικό μας όνειρο. Σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε ότι τα όνειρα μας τελικά μπορούμε να τα “Φωτίσουμε”!

ΔΟΜΗ & ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η δράση έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στοχεύει στην απόκτηση γνώσης μέσω της εμπειρίας. Σκοπός είναι τα παιδιά να μάθουν βιωματικά, να πειραματιστούν με υλικά, να εκφραστούν δημιουργικά, να απελευθερώσουν σκέψεις & συναισθήματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ:

Όνειρα, αισθήσεις, παιχνίδια με το φως και το σκοτάδι, συναισθήματα, διάθεση για εξερεύνηση, πίστη στον εαυτό μας.

ΥΛΙΚΑ:

Θα χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά όπως φακοί, μεταλλικά στοιχεία, προβολείς, ειδικός εξοπλισμός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η δράση είναι το “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” και το αντίστοιχο στα Αγγλικά “Lucian’s first dream. A journey to light”. Ιδιωτικές εκδόσεις. Διανομή στα βιβλιοπωλεία Εκδόσεις Πατάκη. Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία και εδώ ή και την ημέρα επίσκεψης στο σχολείο/ χώρο σας (ειδική τιμή 12 ευρώ το βιβλίο για την ημέρα της επίσκεψης).

Ο Ελληνικός τίτλος συμπεριλαμβάνεται στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021. Από το 2022, και οι δύο τίτλοι είναι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας της Κύπρου για τη δημοτική εκπαίδευση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ:

  • Η δράση γίνεται στο χώρο του σχολείου (τάξη ή κάποια άλλη αίθουσα)
  • Έως τρεις (3) δράσεις την ημέρα στο ίδιο σχολείο
  • Σχεδιασμένο κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγείου, δημοτικού
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 45- 60 λεπτά (ανάλογα με την ηλικία / τον αριθμό των παιδιών)
  • Κόστος συμμετοχής: κατόπιν συνεννόησης.
  • Κρατήσεις & πληροφορίες: 6942 432043 ή στο pennyslightseminar@gmail.com
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *