Καινοτομώ & Δημιουργώ με το φως.

Το διαδραστικό αυτό εργαστήρι αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Το εργαστήρι έχει βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσης μέσω της εμπειρίας και αποβλέπει στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το ρόλο και τη σημασία του φωτός.

Η θεματική στην οποία εντάσσεται το εργαστήρι, είναι: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

Αφετηρία μας, η δημιουργική σκέψη σπουδαίων εφευρετών από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα προκειμένου να κατανοήσουμε πώς γεννιούνται οι νέες ιδέες. Θα μάθουμε για τις καινοτομίες στο χώρο του φωτός. Επίσης, θα ενημερωθούμε για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός και το όραμα της UNESCO.

Με αφορμή αυτό το ταξίδι στο χρόνο, θα συζητήσουμε για τα επαγγέλματα που οδήγησαν σε αυτές τις καινοτομίες. Στη συνέχεια, θα μάθουμε για τα επαγγέλματα του σήμερα που σχετίζονται με το φως. Θα φανταστούμε τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τις καινοτομίες που αυτά μπορεί να φέρουν σε διάφορους τομείς της ζωής μας, με τη χρήση του φωτός.

Με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα λάβουν ερεθίσματα προκειμένου να συμμετέχουν στον 2ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργανώνει η Πέννυ για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός από την UNESCO. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να εκφραστούν εικαστικά και να αποκτήσουν μια πολύπλευρη εμπειρία μάθησης.

Πληροφορίες στο 6942432043.

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-12 ΧΡΟΝΩΝ

Η Πέννυ διοργανώνει Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά, στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός όπως έχει οριστεί από την UNESCO η 16η Μαΐου. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή μας. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορέα που θα ανακοινωθεί σύντομα!

Το θέμα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σύντομα. Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ατομικά έργα σε λευκό χαρτί Α4 που θα περιλαμβάνει συγκεκριμμένο περίγραμμα (θα υπάρχει διαθέσιμο ώστε να το εκτυπώσετε στο www.pennymichelinaki.com) με οποιαδήποτε υλικά ζωγραφικής (πχ ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, αλλά όχι πρόσθετα υλικά κολάζ). Ο Διαγωνισμός έχει διάρκεια 10/1/2022 – 10/4/2022. Οι νικητές θα επιλεχθούν από επιτροπή και θα ανακοινωθούν τον Μάιο 2022, με έπαθλο το βιβλίο της Πέννυς στα Αγγλικά. Θα ακολουθήσει ψηφιακή έκθεση με τα έργα. Επίσης, τα έργα των νικητών θα εκτεθούν σε έκθεση.

Σημειώστε ότι ο 1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργανώθηκε από την Πέννυ το 2021 είχε συμπεριληφθεί στο επίσημο site της UNESCΟ: https://www.lightday.org/events (χώρα Greece). Την ψηφιακή έκθεση με τα 400 έργα από 4 χώρες, καθώς και σχετικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο:  https://pennymichelinaki.com/category/drawings-2021/

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *