Το φως ως πηγή έμπνευσης.

Νέο διαδραστικό εργαστήρι που αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Το εργαστήρι έχει βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσης μέσω της εμπειρίας και αποβλέπει στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το ρόλο και τη σημασία του φωτός.

Το εργαστήρι λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Αθήνα). Πληροφορίες στο www.kotsanas.com

Διάρκεια προγράμματος 60 λεπτά περίπου. Επισκέψεις μόνο κατόπιν επικοινωνίας.

Κόστος κατόπιν συνεννόησης.

Κατά την επίσκεψη τους τα παιδιά, θα ξεναγηθούν στην έκθεση του Μουσείου, όπου θα δουν, μεταξύ άλλων, εκθέματα που σχετίζονται με τη χρήση του φωτός στις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων. Στο εργαστήρι που θα ακολουθήσει, τα παιδιά θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο του φωτός από τότε μέχρι σήμερα. Θα μάθουν για το όραμα της UNESCO και τη Διεθνή Ημέρα Φωτός που γιορτάζουμε στις 16 Μαίου. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα πάρουν ερεθίσματα για το τι σημαίνει “καινοτομώ- δημιουργώ” με το φως, θα ευαισθητοποιηθούν για τη φροντίδα του περιβάλλοντος σε σχέση με το φως, θα παίξουν με το φως!

Το εργαστήρι αυτό δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά προκειμένου να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2022 με θέμα “Η χρήση του φωτός στην Αρχαία Ελλάδα” (πληροφορίες παρακάτω). Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφράσουν εικαστικά τις γνώσεις που αποκόμισαν από την επίσκεψη και το εργαστήρι στο Μουσείο, αναπτύσσοντας δεξιότητες και αποκτώντας πολύπλευρη μάθηση.

Πληροφορίες στο 6942432043.

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-12 ΧΡΟΝΩΝ: Η χρήση του φωτός στην Αρχαία Ελλάδα.

Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός όπως έχει οριστεί από την UNESCO η 16η Μαΐου. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή μας.

Το θέμα του Διαγωνισμού είναι “Η χρήση του φωτός στην Αρχαία Ελλάδα”. Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ατομικά έργα σε λευκό χαρτί Α4 που θα περιλαμβάνει συγκεκριμμένο περίγραμμα (θα υπάρχει διαθέσιμο ώστε να το εκτυπώσετε στο www.pennymichelinaki.com) με οποιαδήποτε υλικά ζωγραφικής (πχ ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, αλλά όχι πρόσθετα υλικά κολάζ). Ο Διαγωνισμός έχει διάρκεια 10/1/2022 – 10/4/2022. Οι νικητές θα επιλεχθούν από επιτροπή και θα ανακοινωθούν τον Μάιο 2022, με έπαθλο το βιβλίο της Πέννυς στα Αγγλικά. Θα ακολουθήσει ψηφιακή έκθεση με τα έργα. Επίσης, τα έργα των νικητών θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός.

Σημειώστε ότι ο 1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργανώθηκε από την Πέννυ το 2021 είχε συμπεριληφθεί στο επίσημο site της UNESCΟ: https://www.lightday.org/events (χώρα Greece). Την ψηφιακή έκθεση με τα 400 έργα από 4 χώρες, καθώς και σχετικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο:  https://pennymichelinaki.com/category/drawings-2021/

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *