Η Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα – διαδραστικά εργαστήρια με το φως, που απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου & παιδικού σταθμού, αλλά και δημοτικού. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην κατηγορία Workshops- Seminars.

Επίσης, η Πέννυ προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας εργαστηρίων που εστιάζουν στις δικές σας ανάγκες και θεματολογία. Ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια για να καλύψουν αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και να ενταχθούν στα project που δουλεύετε στις τάξεις σας, προσφέροντας έτσι στα παιδιά τη δυνατότητα ουσιαστικής κατανόησης μέσω της εμπειρίας! Ενδεικτικά, η Πέννυ δημιούργησε το εργαστήρι “Φωτεινές εικόνες” για ένα σχολείο που το project ήταν οι φωτογραφικές μηχανές.

Με αφορμή την έκδοση του πρώτου της παιδικού βιβλίου “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, η Πέννυ πραγματοποιεί διαδραστικές αφηγήσεις και κύκλο εργαστηρίων που είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο. Πρόκειται για αυτόνομα εργαστήρια που σκοπό έχουν να κάνουν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, εικαστικά, θεατρικά. Πληροφορίες θα βρείτε στο “Παίζουμε με το φως & ένα βιβλίο“. Σημειώστε ότι το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021, ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2020.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ:

Το θέμα του “φωτός” προσεγγίζεται σε αυτά τα εργαστήρια με έναν πολυδιάσταστο τρόπο. Εντάσσεται, επομένως σε διάφορες θεματικές ενότητες, ενώ προάγει δεξιότητες του 21ου αιώνα, δεξιότητες ζωής, δεξιότητες του νου, δεξιότητες τεχνολογίας! Ενδεικτικά, αναφέρονται τα παρακάτω:

  • ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ: μαθαίνουμε να “ρίχνουμε φως” στα όνειρα μας, να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, να ανακαλύπτουμε την εσωτερική μας δύναμη.
  • ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: μαθαίνουμε για το φως αλλά και για τη φωτορύπανση, τις συνέπειες της, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της.
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ: θέτουμε το θέμα της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού, με αφορμή τις ανακαλύψεις του ήρωα για τα συναισθήματα του.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ: βρίσκουμε ευκαιρία να γνωρίσουμε όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το φως και να κάνουμε δημιουργικές δράσεις και κατασκευές.

Επικοινωνήστε με την Πέννυ στο pennyslightseminar@gmail.com ή στο τηλέφωνο +30 6942432043.

Ηχόχρωμα με φως

pennyslightseminar, δραστηριότητες για παιδιά, νηπιαγωγείο, δημοτικό, εργαστήρια με το φως

Οι δεινόσαυροι μεταναστεύουν στο ουράνιο τόξο

Παίζουμε με το φως & ένα βιβλίο

Workshops on light & lighting for kids. Penny has designed and presents a variety of workshops with light. You can find them all in the category “Workshops- Seminars“. Penny also designs workshops that aim at covering your custom requirements, based on the project of your class and the needs of your kids!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα εργαστήρια με το φως που απευθύνονται σε ενήλικες έχουν σκοπό να κάνουν τους συμμετέχοντες να νιώσουν δημιουργικοί και ελεύθεροι.

Φως- Σκιά- Χρώμα. Διαδραστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων που στοχεύει στην κατανόηση των βασικών εννοιών για το φως, τη σκιά, και τα χρώματα. Μέσα από το φως, τη σκια κα το χρώμα, θα αποτυπωθούν οι σκέψεις, ανησυχίες, επιθυμίες μας.

Λευκό φως & αποχρώσεις. Διαδραστικό εργαστήρι που αποσκοπεί στη σύνδεση του λευκού φωτός και των αποχρώσεων, με τα συναισθήματα μας. Στοχεύει σε μια βαθύτερη επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό.

Φως & Συναισθήματα. Διαδραστικό εργαστήρι για το φως που μελετά συναισθήματα όπως χαρά, αγάπη, λύπη, φόβος, θυμός.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το pennyslightseminar@gmail.com

Workshops on light & lighting for adults. The ultimate goal of these workshops is to make participants feel free and creative.

Light- Shadow- Colour: Interactive workshops to discuss the main concepts related to light, shadow, colour. In turn, we will use these to address our thoughts, worries and desires.

White light & hues: Interactive workshops that aim at connecting white light and its hues with our inner feelings and emotions. The goal is to connect with our inner self.

Light & emotions: Interactive workshop that aims at studying one emotion at a time, such as happiness, sadness, anger and fear.

For more information, please contact pennyslightseminar@gmail.com