Το φως από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα: ξενάγηση στο Μουσείο Κοτσανά & εργαστήρι με το φως

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει: επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά και διαδραστικό εργαστήρι με το φως.

Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά (Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Αθήνα). Η επίσκεψη διαρκεί περί τα 45 λεπτά. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο διαδραστικό χώρο του Μουσείου και θα δουν εκθέματα Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://kotsanas.com/

Διαδραστικό εργαστήρι με το φως στο χώρο του Μουσείου από την Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη (PhD/ MSc Light & Lighting). Το εργαστήρι διαρκεί περί τα 30 λεπτά και λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την ξενάγηση. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, συνδέουμε τη τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας με την προηγμένη σύγχρονη τεχνολογία φωτός, υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα ενημερωθούν για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός από την UNESCO. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με το φως και να εξερευνήσουν ιδιότητες του φωτός. Με τον τρόπο αυτό, η γνώση θα αποκτηθεί μέσω της εμπειρίας, αναπτύσσοντας δεξιότητες του 21ου αιώνα, της ζωής και του νου.

Σημείωση:

  • Το εργαστήρι είναι κατάλληλα σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο για παιδιά από προνήπιο έως και 6η δημοτικού, ανάλογα με την ηλικία.
  • Το πρόγραμμα παρακολούθησαν το 2022 πολλά σχολεία, δια ζώσης ή διαδικτυακά.
  • Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid-19.
  • Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ ανά παιδί.
  • Για πληροφορίες καλέστε στο 6942432043.

Διαγωνισμός Ζωγραφικής:

Η Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, διοργάνωσαν το 2022 τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα “Το φως στην Αρχαία Ελλάδα”, στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός όπως έχει οριστεί από την UNESCO η 16η Μαΐου, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή μας. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού μπορείτε να τα δείτε εδώ. Σημειώστε ότι οι Διαγωνισμοί Ζωγραφικής που διοργανώνονται από την Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο site της UNESCΟ: https://www.lightday.org/events (στη χώρα Greece). Θα χαρούμε να λάβετε μέρος στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το 2023. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *