Το φως από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα: ξενάγηση στο Μουσείο Κοτσανά & εργαστήρι με το φως

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει: επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά και διαδραστικό εργαστήρι με το φως. Ολοκληρώνεται με συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που θα γίνει με το νέο έτος.

Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά (Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Αθήνα). Η επίσκεψη διαρκεί περί τα 45 λεπτά. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο διαδραστικό χώρο του Μουσείου και θα δουν εκθέματα Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://kotsanas.com/

Διαδραστικό εργαστήρι με το φως στο χώρο του Μουσείου από την Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη (PhD/ MSc Light & Lighting). Το εργαστήρι διαρκεί περί τα 30 λεπτά και λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την ξενάγηση. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, συνδέουμε τη τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας με την προηγμένη σύγχρονη τεχνολογία φωτός, υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα ενημερωθούν για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός από την UNESCO. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με το φως και να εξερευνήσουν ιδιότητες του φωτός. Με τον τρόπο αυτό, η γνώση θα αποκτηθεί μέσω της εμπειρίας, αναπτύσσοντας δεξιότητες του 21ου αιώνα, της ζωής και του νου.

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνεται στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, όπως έχει οριστεί από την UNESCO η 16η Μαΐου. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι προεραιτική. Πληροφορίες παρακάτω.

Σημείωση:

  • Το εργαστήρι είναι κατάλληλα σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο για παιδιά από προνήπιο έως και 6η δημοτικού, ανάλογα με την ηλικία.
  • Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid-19.
  • Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ ανά παιδί.
  • Για πληροφορίες καλέστε στο 6942432043.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-12 ΧΡΟΝΩΝ

Η Πέννυ διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, τον 2ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός όπως έχει οριστεί από την UNESCO η 16η Μαΐου. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή μας. Το θέμα και οι λεπτομέρειες του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σύντομα. Σημειώστε ότι ο 1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργανώθηκε από την Πέννυ το 2021 είχε συμπεριληφθεί στο επίσημο site της UNESCΟ: https://www.lightday.org/events (στη χώρα Greece).

Την ψηφιακή έκθεση με τα 400 έργα από 4 χώρες, μπορείτε να δείτε στο:

https://pennymichelinaki.com/category/drawings-2021/

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *