Το φως ως πηγή ενέργειας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακινεί τα παιδιά με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα του φωτός ως πηγή πηγής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα μάθουν για τις πηγές ενέργειας. Θα αναλογιστούν ποιες είναι ανανεώσιμες και ποιες όχι. Στη συνέχεια, μέσα από την ατομική και ομαδική έρευνα, τα παιδιά θα μάθουν για την ηλιακή ενέργεια. Χρησιμοποιώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, τα παιδιά θα κατανοήσουν πώς αυτό λειτουργεί και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει. Μέσα από τη δράση, τα παιδιά θα αναπτύξουν ικανότητες όπως παρατηρητικότητα, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων. Επίσης, τα παιδιά θα ενημερωθούν για τη σημασία του φωτός στη ζωή μας μέσα από το όραμα της UNESCO.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για το ρόλο και τη σημασία του φωτός στη ζωή μας αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους με τρόπο διαδραστικό. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα πάρουν πλούσια ερεθίσματα προκειμένου να λάβουν μέρος στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά που διοργανώνει η Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη με θέμα “Το φως ως πηγή ενέργειας”. Η δράση διοργανώνεται στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, όπως έχει οριστεί η 16η Μαίου από την UNESCO. Η δράση έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο www.lightday.org στην κατηγορία Events- Greece. Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πληροφορίες για τη δράση:

  • Η δράση έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στοχεύει στην απόκτηση γνώσης μέσω της εμπειρίας
  • Η δράση γίνεται στο χώρο του σχολείου (τάξη ή κάποια άλλη αίθουσα)
  • Έως τρεις (3) δράσεις την ημέρα στο ίδιο σχολείο
  • Σχεδιασμένο και κατάλληλα προσαρμοσμένο για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 45- 60 λεπτά (ανάλογα με την ηλικία / τον αριθμό των παιδιών)
  • Κόστος συμμετοχής: κατόπιν συνεννόησης
  • Κρατήσεις & πληροφορίες: 6942 432043
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *