Εκπαιδευτικά προγράμματα 2023- 2024

Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα με το φως για σχολείαΚάντε κράτηση για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024!
Το “Penny’s light seminar” Εκπαιδευτικά προγράμματα και βιβλία, που έχει σχεδιάσει η Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, παρουσιάζει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα με το φως για Νηπιαγωγεία (και δημοτικά). 
Ενδεικτικές θεματικές που μπορείτε να επιλέξετε:

Ένα ταξίδι στο φως (με ένα βραβευμένο παιδικό βιβλίο)

Φυσικά φαινόμενα φωτός (Νέο!)

Τα μυστικά του ήλιου (φως- διάστημα- πλανήτες)

Ο Rudolf και η μαγεία των Χριστουγέννων (Νέο)

Σημειώστε ότι η θεματική μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα δικά σας ενδιαφέροντα και project ώστε να σχεδιαστεί ένα νέο εργαστήρι για εσάς, όπως:

– Οι δεινόσαυροι μεταναστεύουν στο ουράνιο τόξο

– Η πιο φωτεινή νύχτα (Χριστούγεννα)

– Φωτίζοντας τα όνειρα μας

– Φωτεινά μουσικά όργανα

– Φως & συναισθήματα (ενσυναίσθηση)

– Το μαγικό φως της ζούγκλας

– Φωτεινές εικόνες

– Καινοτομώ & δημιουργώ με το φως

– Ρομποτική & STREAM με το φως

– Φροντίζω το περιβάλλον: φως

Στόχοι προγράμματος. Τα παιδιά:- Θα μάθουν για τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με το φως- Θα πειραματιστούν με υλικά- Θα αναπτύξουν δημιουργικότητα και φαντασία- Θα νιώσουν το φως με τις αισθήσεις τους- Θα ενισχύσουν την παρατηρητικότητα μέσα από τη βιωματική μάθηση- Θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους- Θα αποκτήσουν δεξιότητες του νου και δεξιότητες του 21ου αιώνα- Θα παίξουν και θα χαρούν

Επιπλέον προγράμματα: Τη χρονιά 2023 – 2024 ξεκινά και το νέο πρόγραμμα: Παιδικό βιβλίο & Θεατρικό Παιχνίδι καθώς και το Το φως γύρω μας (Δημοτικό)


Πληροφορίες:- Διάρκεια: 45-60 λεπτά στο χώρο του σχολείου- Κατάλληλα σχεδιασμένο για παιδιά παιδικού σταθμού, προνηπίου, νηπίου- Προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα σας- Δυνατότητα διαδικτυακών συναντήσεων- Προγράμματα και για παιδιά δημοτικού- Κόστος κατόπιν συνεννόησης.


Επιπλέον πληροφορίες:– Τα εργαστήρια είναι εμπνευσμένα από το παιδικό βιβλίο “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” της Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά (Ιδ. έκδοση, διανομή Εκδόσεις Πατάκη). Συμπεριλαμβάνεται στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021 και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου (όπως και ο Αγγλικός τίτλος).- Τα εργαστήρια μπορεί να εμπνεύσουν τα παιδιά προκειμένου να συμμετέχουν στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2024, με θέμα “Φως: Νοιάζομαι, Φροντίζω”, που διοργανώνει η Πέννυ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός. Σημειώστε ότι έχει διοργανώσει ήδη τρεις Διεθνείς Διαγωνισμούς Ζωγραφικής που έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site της UNESCO για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός.- Η Πέννυ κατέχει Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό στο Φωτισμό με πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού. Έχει παρουσιάσει προγράμματα της σε πολλά σχολεία αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το 6942432043 ή στο pennyslightseminar@gmail.com

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *